Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG80015N906456LUN633U2

Благовест Кирилов: Заедно, споделяйки опит, може да постигнем по-добри резултати в използването на изкуствения интелект

Дата на публикуване: 25.11.2022
Последна актуализация: 25.11.2022

 

„Трябва да сме подготвени за бъдещето. Заедно, споделяйки опит, може да постигнем по-добри резултати в използването на Изкуствения интелект.“, това заяви заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов. Той взе участие в международната конференция „Предизвикателства пред регулацията – дезинформацията медийна грамотност и устойчива дигитална среда“, организирана от Съвета за електронни медии.


 
Пред медийните регулатори на страните от Балканския регион, Кирилов подчерта, че за използването на изкуствения интелект в борбата с дезинформацията е необходима активна държавна подкрепа и разработване на стратегия за неговото внедряване.


 
„Общественият диалог е ключов фактор, който спомага за изграждането на доверие и формулирането на устойчиви политики за активно взаимодействие между разработчиците и потребителите на изкуствен интелект.“, каза още заместник-министърът.


     
Като предизвикателство Кирилов определи и предоставянето на надеждна информация за всички потребители в интернет. Крайната цел е противодействие на мисинформацията и дезинформацията, незаконното съдържание и речта на омразата разпространявани в мрежата. 
 

срещаМЕУСЕМ