Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG80015N906456LUN633U2

Министър Георги Тодоров: За 5 месеца от използването на е-услуги услуги са спестени 37 млн. страници хартия

Дата на публикуване: 24.01.2023
Последна актуализация: 06.02.2023

Няма изтичане на лични данни след хакерската атака срещу сайта на Агенцията по заетостта. Засегнати са част от масивите на ведомството. Веднага предприехме действия, съвместно с ГДБОП и ДАНС, за защитата на цялата информация и възстановяване на нормалното функциониране на всички системи. Това зяви министърът на електронното управление Георги Тодоров в ефира ан БНТ.

 

45 на сто от всички административни услуги са достъпни централизирано онлайн през Портала egov.bg. Това беше един от приоритетите на МЕУ - да улесним живота и работата на гражданите и бизнеса.

 

МЕУ разработи нова услуга, чрез която гражданите могат да проверяват и заплащат в реално време налични задължения, свързани с местни данъци и такси.

 

Проведохме честни избори и по никакъв начин не компрометираме сигурността на изборния вот. Вероятно има партии и политически субекти, които не са доволни от резултатите си и търсят причини в машинното гласуване. Никоя политическа партия не оспори по съдебен ред резултатите от вота.


Цялото интервю на министърът на електронното управление Георги Тодоров може да гледате тук:
https://bntnews.bg/news/nyama-iztichane-na-lichni-danni-pri-hakerskata-ataka-sreshtu-agenciyata-po-zaetostta-1221298news.html